Blogi

Banaanipotku

Eilen Kups voitti näytöstyyliin Ropsin 3-0, joten peli ei ollut mitenkään jännittävä kokemus. Ottelun jännittävin tapahtuma oli eittämättä se, kun vierasjoukkueen afroafrikkalaistaustainen pelaaja viivytteli vapaapotkun suorittamisessa ja katsomosta joku paheksui vitkuttelua huutamalla. että "annan nyt se banaani". Tuon huudon voi tulkita äärimmäisen rasistiseksi, vaikka huutaja varmaankin vetoaa mahdollisessa tulevassa rasismitutkimuksessa siihen, että hän tarkoitti huudollaan sitä, että pelaajan olisi pitänyt nopeasti pyrkiä ampumaan Kai Pahlmanin kehittämä banaanipotku.

 

Jännityksellä avasin tänään Helsingin Sanomat ja tutkin, onko lehti reagoinut tapaukseen. Alkukesästä nimittäin nuorten ottelussa kävi niin, että eräs HJK:n aasialaistaustainen pelaaja kieltäytyi tulemasta puoliajan jälkeen kentälle, koska joku katsoja oli protestoinut pelaajan kaatuilemista, kehottamalla häntä syömään lisää riisiä. Seuraavan päivän Hesarissa huudon paheksunnalle oli uhrattu urheilusivusta puolet, joka tietysti oikein onkin, koska kyllä itsekin olen sitä mieltä, että kaikenlainen rasismi on poisjuurittava maailmasta.

 

Rasismin vastaisessa taistelussa on syytä ottaa oppia siitä taistelusta, jota ennen käytiin neuvostovastaisuuden poisjuurimiseksi maastamme. Muistanpa vain, miten tärkeää esimerkiksi 1970-luvulla oli vastustaa neulanpistopolitiikkaa, jolla pyrittiin estämään Suomen ja Neuvostoliiton kansojen ystävyyden syveneminen entisestään.


Kommentit (0)N.....i

Eilen mielenkiintoisessa Docventures-ohjelmassa käsiteltiin rasismia ja rotusyrjintää, joka oikein sekä ajankohtaista onkin. Opin ohjelmasta esim. sen, että rasismi ja rotusyrjintä ovat eri asioita, vaikka sitä ei tyhmempi heti huomaakaan, kuten mm. myös itselleni on päässyt tapahtumaan.

 

Olen tiennyt, että nykyään on itsestään selvää, että n......i-sana on tuomittava asia, mutta ilmeisesti myös ihmisen kutsuminen musta- tai ruskeaihoiseksi ei ole suotavaa. Ehkä tästä lähtien pitäisi käyttää tarvittaessa ilmaisua afroafrikkalaistaustainen henkilö, vaikka hieman tönköltä se kuulostaakin ainakin pikajuoksua selostettaessa.

 

Muistanpa muuten, kuinka ennen Heinolassa asuessani siellä järjestettiin kerran kesässä isot yleisurheilukilpailut, jonne kutsuttiin myös em. afroafrikkalaistaustaisia urheilijoita, jotka majoitettiin paikalliseen retkeilymajaan. Sinne oli majoittunut erään kerran samaan aikaan myös kotimainen romaniseurue, joka afroafrikkalaistaustaiset urheilijat nähtyään suureen ääneen ihmetteli, että keitä nämä tummat oikein ovat.

 

Silloin moinen asia minua sivistymätöntä ihmistä vain huvitti suuresti, mutta nykyään moista selkäkeikkanaurua varmaankin paheksuttaisiin, joka oikein onkin. Saattaisivatpa heikoimmat pyörtyäkin asian johdosta ja moni varmaankin myös kirjoittaisi lehtiin, vaikka minusta sellaiset olisivat vain naivia ihmisiä, kuten Simo Salminenkin jossain laulussaan vakuuttaa.


Kommentit (0)Tutun näköinen sapelimies

Kuopiossa alkoi aamulla surullinen oikeusprosessi, kun hiljaisena ja kunnollisena tunnettu nuorimies on syytteessä murhasta sekä 20 murhan yrityksestä ynnä muusta sellaisesta. Jo heti teon jälkeen ihastelin maamme mediaa, joka ei nostanut esille sitä asiaa, että sapelia käyttäneellä savolaisnuorukaisella on sama aika harvinainen sukunimi kuin erittäin pidetyllä pääministerillämme, joka myös on vahvasti savolaistaustainen.

 

Aamulla telkkarissa näytettiin syytetyn astelevan käräjäsaliin ja koska hänellä oli koronamaski kasvoilla, niin minusta hän siihen sonnustautuneena oli jopa hämmästyttävän samannäköinen koronamaskiin sonnustautuneen pääministerimme kanssa. Mutta ei ole sapelimies ainakaan pääministerin lähisukua. Tutkin nimittäin sosialistista mediaa ja tämä tavallisesti luotettava lähde kertoi, ettei ainakaan läheistä sukulaisuussuhdetta löydy.

 

Sosialaistinen media vahvisti senkin, ettei sapelimies ole aiemmin herättänyt lähimmäisissään pelkoa ja kauhua, sillä ainoastaan siitä häntä arvosteltiin, ettei hän tervehtinyt naapureitaan. Tosin tervehtimättömyys ei välttämättä ole pahe. Muistanpa kuinka Heinolassa paljastui eräästä keskustan kerrostalosta venäläisneitosten ylläpitämä huone haureuden harrastamista varten ja silloin naapurit olivat jo ennen ilotalotoiminnan paljastumista paheksuneet näitä haarakonttoria ylläpitäneitä neitosia siitä, että he aiheuttivat häiriötä tervehtimällä tuikituntemattomia naapureitaan ilman mitään syytä.

 

Sapelimie näyttää tältä kasvomaskissaan:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006628500.html

art-2000006628500.html

 

 


Kommentit (0)Erilainen urheilijanuori

Suomi, isiemme maa, voitti eilen vieraskentällä veljeskansa Irlannin jännittävien vaiheiden jälkeen jalkapallossa, tuossa maailman seuratuimmassa urheilumuodossa ja se on hyvä se. Parempi voitti ja se on hyvä se ja pulinat pois. Irlanti on Fifan ranking-listan 36. ja Suomi 58., joten olemme nousemassa tässäkin asiassa hyvää vauhtia sivistyskansojen joukkoon.

 

Sen sijaan yleisurheilurintamalla hävisimme Ruotsille sekä miesten että naisten rintamilla. Tosin miesten rintamalla olisimme voittaneet, mikäli Topi Raitanen olisi suostunut osallistumaan 3.000 metrin esteisiin. Jostain syystä ei suostunut eikä edes media ole miestä tästä asiasta ahdistellut. Minun nuoruudessani media, eli Pekka Tiilikainen ja Paavo Noponen, olisi ahdistellut  ja jopa Urheiluliiton herrat olisivat langettaneet kilpailukieltoja.

 

Pikkuisen lattea ja väritön oli Ruotsi-ottelu ja lisäväriä olisi kaivattu. Sitä olisi saatu, jos vaikkapa hiihtäjä Iivo Niskanen olisi värvätty osallistumaan 10.000 metrin juoksuun. Hän ei olisi jäänyt siinä sakissa viimeiseksi. Lisäväriä olisi saatu myös siten, että lupaava 16-vuotias kosmetologiksi opiskeleva korkeushyppääjä Jere Nyström olisi ollut maaottelussa mukana.

 

Hesarin kuukausiliitteessä on tästä lupaavasta hyppääjästä ja erilaisesta nuoresta juttu ja hän tulee olemaan jatkossa yleisurheilukilpailujen väriläiskä, jota aion vielä käydä katsomassa yleisurheilurintamalla. Nähtäväksi jää osallistuuko hän jatkossa miesten vai naisten kilpailuihin. Harvoin muuten näkee yhtä paljon Barbie-nukkea muistuttavaa ihmistä. Katsokaa vaikka itse: 

 

https://www.hs.fi/kuukausiliite/

art-2000006621674.html

 


Kommentit (0)Ei mikään pienviljelijä-metsurin emäntä

Eilen ylistämässäni kristillis-siveellisen Alfa-tv:n Pandoran lippaassa oli Päivi Räsästä edeltävänä vieraana näyttelijänä kansallisen tason kuuluisuuteen noussut Katariina Souri. Vuosikymmeniä sitten hänestä tuli Suomeen julkisuuden henkilö nimeltään Kata Kärkkäinen sen jälkeen, kun hän näytteli Palyboy-lehden keskiaukeamalla, mutta mitä hän näytteli, niin sitä en nyt kehtaa kertoa.

 

Katariina Souri paljasti Pandoran lippaassa, miksi hänellä ei ollut fyysisiä edellytyksiä kansainväliseksi tähdeksi. Hän myönsi avoimesti, että koska hän muistuttaa ulkoisesti savolaista maitotilallisen emäntää, eli hän on lyhyt ja hänellä on vielä kaiken lisäksi lyhyet ja paksut jalat, eikä niillä ominaisuuksilla menestytä kansainvälisillä rahakkailla näyttelyareenoilla. Tässä yhteydessä on syytä korostaa sitä, että Kata Kärkkäinen ei siis ollut ulkonäöltään mikään pienviljelijä-metsurin emäntä, vaan hän oli pikkuisen parempaa rotua, eli savolaisen maitotilallisen emäntä.

 

Tässä yhteydessä on syytä korostaa myös sitä, että Kata Kärkkäisen näyttelijäkollega Rakel Liekki on oikeasti Kopos-Tiina Suonenjoelta; tosin en ole vielä päässyt luotettavasti selvittämään sitä, onko hän Kärkkäälän kylän Koposia ja edellä kerrotuista seikoista vedän helposti sen johtopäätelmän, että koska Kata Kärkkäinen myöntää olevansa savolaisen maitotilallisen emännän näköinen ja koska hän on sukunimeltään Kärkkäinen, josta sukunimestä myös Kärkkäälän kylä on saanut nimensä, niin en keksi yhtään kappaletta syitä, etteikö Kata Kärkkäinen saattaisi ihan hyvin olla taustaltaan Kärkkäälän tyttöjä.

 

 


Kommentit (0)<< Edellinen sivu 11-15 / 4574 Seuraava sivu >>