Blogi

Ropakanta

Sellaiselle tolalle maailma on mennyt, ettei tässä maailmanhistoriallisten tapahtumien suunnattomassa vyöryssä enää alkuunkaan erota valhetta ja totuutta. Vieläkin valta osa venäläisistä uskoo, että Länsi ampui alas malesialaiskoneen ja ilmeisesti siellä on yhä vankka näkemys siitä, että Länsi tuhosi sukellusvene Kurskin. Meillä Lännessä  on monilla päinvastainen käsitys.

 

Joskus tuntuu siltä, että trollit kirjoittelevat myös Wikipediassa. Kurskin tapauksesta näyttää arvovaltaisesta Wikipediasta löytyvän tieto, että Kurskin onnettomuudessa vaurioitui myös peräti kaksi Lännen sukellusvenettä. Jos näin on, olisivatko ne sitten olleet jossain lähistöllä, kun seitsemän tonnia trutyyliä räjähti? Heti tapauksen jälkeen Venäjän media oli kuitenkin vankasti sitä mieltä, että Nato se heidän veneensä tuhosi.

 

Tosin huonosti Nato upottamisessa onnistui, koska alun perin Venäjällä kerrottiin, että sukellusvene oli vain laskeutunut pohjaan kunnostustoimenpiteitä varten sen jälkeen, kun se oli törmännyt Naton alukseen. Niitä kunnostustoimenpiteitä maailma sitten  seurasi henkeään pidättäen samalla tavalla kuin viime kesänä thaimaalaispoikien luolaseikkailun aikana. Ihmisiä kuolee maailmalla kasapäihin mitä kauheimmilla tavoilla, mutta tukehtumiskuolemalla on poikkeuksellisen suuri medianäkyvyys.

 

Presidentti Putin oli aloittanut juuri ensimmäisen virkakautensa presidenttinä ja ihmettelen, ettei hänen suosionsa uponnut Kurskin mukana. Hänhän ei  keskeyttänyt heti lomaansa tragedian vuoksi.   Tosin tuskinpa hän olisi asiassa pystynyt pelastustoimissa paljoa auttamaan, vaikka supermies onkin.

 

Sen sijaan norjalaiset, jotka kaikessa ovat vähän parempia, olisivat voineet Kurskin pelastaa, jos vain apua olisi pyydetty. Alushan makasi vain 90 metrin syvydessä. Ilmeisesti venäläisten kansallisylpeys esti avunpyynnön Lännestä.


Kommentit (1)Lentopallo - hermojarepivä urheilumuoto

Olihan hirveä peli, karmea peli, oikea pelien peli. Kaikkea en pystynyt katsomaa, koska hermot eivät kestäneet eikä nitrojakaan ole tullut vielä hommattua. Pieni ja sisukas Puerto Rico pisti poikamme lujille, mutta lopulta voitimme pitkän kaavan mukaan.

 

Suomen joukkueelta näytti loppuvan jossain vaiheessa virta enkä yhtään ihmettele asiaa, koska jostain merkillisestä syystä Suomella oli kolme ottelua peräkkäisinä päivinä. Olen aina epäillyt, että ulkomaalaiset ovat jotenkin liittoutuneet Suomea vastaan.

 

Sen sijaan sitä asiaa ihmettelen kovasti, miksi maailman toiseksi suosituimman pallopelin MM-kisoihin ei Suomesta saatu parasta mahdollista joukkuetta. Jostain syystä Olli Kunnaria, Olli-Pekka Ojansivua tai Mikko Oivasta ei porukassa näy. Marginaalit ovat pienet ja nämä miehet olisivat ratkaisseet Suomen eduksi monta kiperää tilannetta.

 

Ihmettelen sitäkin, että Suonenjoen lentopalloilun taso näyttää olevan laskussa. Viime MM-kisoissa mansikkakaupungin Lauri Kerminen osoitti olevansa maailman paras libero, mutta nyt mies ei ole ihan täydessä terässä. Jostain päin maailmaa saattaa löytyä Kermistäkin parempi saman pelipaikan mies.

 

Toisaalta luulen, että äskeisen pelin ratkaisupelaajan Niko Suihkosen sukujuuret kiertyvät Suonenjoelle, jos asiaa oikein tarkasti tutkittaisiin. Suihkoset ovat tunnettu suonenjokelainen urheilijasuku, enkä ole edes kuullut, että Suihkosia asuisi jossain muualla maailmassa.


Kommentit (0)Me too

Viimeaikaiset tutkimukset ovat todistaneet, että lähes kaikkia muita, varsinkin miespuolisia kansanedustajia, on ahdisteltu ja se on järkyttävä asia varsinkin siitä syystä, ettei minua ole kukaan koskaan vähimmässäkään määrin ahdistellut ennen tätä päivää. Mutta tänään se sitten tapahtui, kun olin kiirehtimässä katsomaan Kupsin junioreiden peliä.

 

Kaksi kuvan kaunista erittäin siistin oloista neitosta pysäytti minut herttaisesti hymyillen täysin autiolla kadulla Mölymäen rinteessä ja halusi seurustella kanssani hengellisistä kysymyksistä hämmästyttävän sujuvalla suomen kielellä.  Neitosten uhkeissa miehustoissa oli merkki, joka kertoi heidän olevan Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon asialla. Ilmeisesti tasa-arvoajattelu on tunkenut myös Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkkoon, sillä aiemmin olen törmännyt vain lyhythiuksisiin ja -lahkeisiin mormonimiehenpuoliin.

 

Minä onneton typerys paljastin heti kättelyssä, että kirjahyllyssäni on kyllä Raamattu, Koraani, Mormonikirja ja muistaakseni useita buddhalaisia hartauskirjoja ja saattaa siellä olla myös hindujen Bhagavad Gita, mutta sitä en ole koskaan pitänyt kädessäni ja lausuin ystävällisesti hymyillen neitosille, että noista kirjoista voi siis päätellä, että olen täysin uskonnoton ihminen.

 

Neitoset olisivat kaikesta huolimatta halunneet myöhemmin ottaa minuun yhteyttä, mutta minä onneton typerys vakuutin, että me kaikki varmaan hukkaisimme vain aikaamme moisella touhulla. Nyt kaduttaa kovasti. Minun olisi ilman muuta pitänyt antaa käyntikorttini, jos minulla vain olisi sellainen ollut, mutta kun ei ole tullut koskaan sellaista hankittua, ja pyytää, että neitoset rohkenisivat vielä uudemmankin kerran lähestyä minua, niin pidettäisiin vaikka kynttiläillalliset ja juttelisimme vaikka aamuun asti hengellisistä kysymyksistä.


Kommentit (0)Kurskin muistomerkki

Sukellusvene Kurskin tapaus elokuussa vuonna 2000 oli surullinen tapaus. Kaikki sukellusveneen 118 miestä menehtyivät onnettomuudessa.  23 heistä tukehtui  ja muut kuolivat jo torpedoräjähdyksessä.

 

Ensiksi oli vain pieni 100 trotyylikiloa vastaava räjähdys, kun erään torpedon vetyperoksidia pääsi valumaan lattialle ja syttyi, kun se joutui kosketuksiin ruosteen kanssa. Minuutti myöhemmin räjähtivät kaikki torpedot muutaman trotyylitonnin voimalla ja sen paine surmasi valta osan miehistä ja oli myös vähällä tuhota aluksen ydinreaktorin, joka olisi aiheuttanut ydinkatastrofin Jäämerellä.

 

Kursk nostettiin runsas vuosi onnettomuuden jälkeen. Kolmen merimiehen ruumista ei löydetty. Jonkin aikaa Muurmanskissa toimi Kursk-museo, jossa oli nähtävillä mm. sähköttömässä ja pimeässä sukellusveneessä tukehtumassa olleiden merimiesten jäähyväiskirjeitä omaisille, joita he käsikopelolla pimeässä kirjoittivat. Niitä kirjeitä ei kuulema pystynyt kuivin silmin katselemaan. Onnettomuudessa kuolleille miehille syntyi myöhemmin 23 lasta.

 

Nykyään onnettomuuden muistomerkkinä on sukellusveneestä irrotettu komentotorni. Muistolaatasta voisi venäjän kielitaidoton päätellä, että tämä muistomerkki on omistettu kaikille viime vuosikymmeninä onnettomuuksissa Jäämerellä menehtyneille sukellusvenemiehille.Kommentit (0)Pihalorotus

Yllättäviä, pääasiassa myönteisesti yllättäviä, asioita paljastaa Kari Hotakainen Kimi Räikkösestä kertovassa kirjassaan. Vaikka tyhjän päiväisen ja turhan puheen tuottaminen on Räikköselle ylivoimaista, hän ei ole tyhmä, vaan pikemminkin päinvastoin. 

 

Kimi lienee ainut Formula-1-kuskeista, joka osaa purkaa ja ja koota työvälineensä. Ja muutakin mies osaa näprätä. Kun Ferrari-tiimin autovessa alkoi reistailemaan korjasi Räikkönen itse sen hetkessä, vaikka paikalla oli  tallin teknisesti erittäin lahjakkaita mekaanikkojakin.

 

Tuohon vessa-asiaan törmätään elämänkerrassa muutenkin. Vähävaraisella Räikkösen perheellä ei Kimin lapsuudessa ollut varaa sisävessaan, koska moottoriurheiluharrastus vei kaiken liikenevän rahan, mutta kun Keski-Euroopan raharadoilta alkoi siunaantua tuloja, kustansi Kimi vanhemmilleen sisävessan. Täyttä varmuutta ei ole, mutta haluan uskoa, että kun Kimi voitti maailmanmestaruuden, hän kustansi ensi töikseen palkkiorahoillaan kunnon vesiklosetin vanhemmilleen.

 

Ulkovessa asia on jättänyt jälkensä Räikkösen psyykkeen, ja Minttu-vaimon mukaan mies haluaa edelleenkin lorotella kotipihalleen ja on jopa opettanut kyseisen taidon pojalleen Robinille. Ja olen sitä mieltä, että jos mies on rehellsellä työllä ansainnut muutaman sata miljoonaa, hänellä on oikeus lorotella tiluksilleen ihan muilta lupaa kysymättä.


Kommentit (0)<< Edellinen sivu 6-10 / 3849 Seuraava sivu >>