Blogi

Pakotteet

Kovasti hampaattomilta tuntuvat rapsut viimeisimmän hyökkäyssodan alkajille. Nimittäin vielä pari sukupolvea sitten Euroopassakin hirtettiin hyökkäyssodan aloittamisesta tuomittuja yhteiskunnallisia toimihenkilöitä. Tällä kertaa hyökkäyssodan aloittajat näyttävät ainakin tässä vaiheessa selviävän uutisten mukaan henkilöpakotteilla, jotka lienevät sitä, ettei ainakaan hyökkäyssodan aloittajille myönnetä viisumeita Länteen.

 

Muuten törmäsin juuri ihmiseen, sukupuoli jääkööt mainitsematta, joka oli sosiaalisessa mediassa törmännyt eteläjemeniläiseen mieheen ja oli yrittänyt lähettää tälle tililtään muutaman tuhat euroa, joita uusi ystävä kertoi tarvitsevansa matkustaakseen Suomeen. Rahansiirto ei onnistunut, koska pankki sulki tilin ja nyt  uutta ystävää vaille jääneelle asiakkaalle pankki suostuu antamaan tililtä vain 50 euroa päivässä.

 

Tuohon kerrottuun tilinsulkupäätökseen ei tarvittu kansainvälisiä pakotteita. Luulen, että esimerkiksi maamme rikkaimpien miesten Timchenkon ja Rotenbergin osalta pankit voisivat menetellä myös samalla tavalla. Muistelen, että Timchenkon nettovarallisuus on noin 25 miljardia euroa ja kaipa Rotenbergilläkin muutama miljardi on; kaipa niistä pieni osa on Suomenkin tai ainakin Eu-maiden tileillä, koska veikot harrastavat menestyksellistä liiketoimintaansa Lännessä. Tilien sulkemisen perusteena voisi olla vaikkapa rahanpesuepäily.

 

Muuten Putinin tyttären kummisetä sellonsoittaja Sergei Rolduginin uutisoitiin syyllistyneen 9 miljardin euron rahanpesuun, joten ahkerasti on miehen pitänyt selloaan soittaa. Käsittääkseni rahaoja oli liikuteltu jossain Panamassa tai Cayman saarilla enkä suurena vääryytenä pitäisi vaikka inhoamani USA:n merijalkaväki kävisi yllätysiskulla suorittamassa tarkastuksen sekä Panaman että Cayman saarten pankeissa. Käviväthän amerikkalaiset vuosia sitten hakemassa tuomiolle jopa huumekaupasta epäillyn Panaman tyrannin. Eikä sitä tainnut kukaan paheksua kansainvälisen oikeuden loukkauksena.

 

 


Kommentit (2)Vain koirat raunioita samoaa

Niinhän siinä kävi, että hyvä itäinen naapurimme Venäjä, jota pidän nyt kylläkin roisto- ja hylkiövaltiona, kyllästyi Naton ja Lännen jatkuviin provokaatioihin ja sodanlietsontaan ja lähetti rauhanturvajoukkojaan sekä rauhantelavaunujaan Ukrainaan. Jostain syystä aamusta alkaen on mielessäni soinut yksi maailman surullisimmista sävelmistä eli venäläinen kansanlaulu Matuska, jonka suomalaisversiossa äiti yrittää vakuuttaa Jaakko Ryhäsen bassolla lapsukaiselleen, että tämä voi nukkua ihan rauhassa, sillä kaukaisessa jylinässä ja liekkien loimutuksessa ei ole mitään pelättävää.

 

https://www.youtube.com/watch?v=DHkrI3RgJAM

 

Tasapuolisuuden vuoksi on mielessäni soinut myös ajankohtainen  Nataaaalia, jossa kerrotaan, miten Ukrainassa vain koirat raunioita samoaa. Laulu on kaunis ja tunteellinen, mutta pikkuisen tunnetta latistaa se, että tässä Q-teatterin versiossa sittemmin kuopion kaupunginteatterin johtajana toiminut Heikki Kujanpää vaikuttaa olevan vähää vaille päästämässä selkäkeikkanaurua kesken dramaattisen esityksen.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/10/16/q-teatterin-kuoro-natalia

 

 

 

 


Kommentit (0)Kamila Valijeva

Nähtäväksi jää, muistetaanko Pekingin kisat tulevaisuudessa ennen kaikkea Kamila Valijevan tapauksesta. Tämä 15-vuotias taitoluistelija on tällä hetkellä nuorin dopingista kärähtänyt urheilija ainakin olympiatasolla. Muistelen, että ainakin ennen hyvässä itäisessä naapurissa oli tarmokas lapsiasiamies, joka puuttui ainakin Suomessa sattuneisiin venäläislasten oikeuksien loukkauksiin. Minusta Valijevankin tapaus on selvä lastensuojelutapaus.

 

Taitoluistelija itse epäilee erehtyneensä juomaan samasta mukista sydänlääkkeitä nauttineen vaarinsa kanssa. Vaarilla lienee kovia sydänvaivoja, koska Valijevan näytteestä löytyi lehtitietojen mukaan kolmenlaisia kestävyysominaisuuksia lisääviä aineita, joista yksi ei ole ollut kiellettyjen dopingaineiden listalla. Kyynisyyteen taipuvana ihmisenä alan epäillä, että kyseinen cocktail saattaa olla selityksenä sille, että kestävyysurheilutulokset ovat maailmalla viime aikoina hämmästyttävästi parantuneet ja että valkoinen mies on alkanut pärjätä mustille miehille juoksemisessa.  Epäilen myös, että kun nyt tiedetään, mitä molekyyliä testeissä etsitään, saattavat Pekingin kestävyyslajien mitalit mennä seuraavan kymmenen vuoden aikana uusjakoon, kunhan mittareita vähän kalibroidaan.

 

Toisaalta ihmettelen kyllä sitä, että moisia droppeja tarvitaan, koska kaipa se 70-luvun verenvaihtomenetelmä on vieläkin ihan hyvä, enkä usko, että verenvaihtoa pystytään testeillä paljastamaan. Tosin termi verenvaihto on harhaanjohtava, koska ainakin eräs suomalainen olympiamitalisti, jonka kympin ennätys parani hetkessä yli minuutin, vakuutti, että mitään ei vaihdettu, vaan ainoastaan lisättiin pari pussia.  

 

Sitä ihmettelen, miten Martti Vainio saattoi vielä Moskovan kisoissa kärsiä anemiasta. Samaa ihmetteli myös Juha Väätäinen, joka korosti sitä, että jo siihen aikaan anemia pystyttiin parantamaan hetkessä ja ihan laillisin konstein. Vaarallisia ne konstit tosin taisivat olla, koska DDR:ssä veridoping oli kiellettyä vaarallisuutensa vuoksi ja jos siinä maassa jokin oli kiellettyä, niin se myös oli kiellettyä.


Kommentit (0)Kansakuntien suorituseroista

Kuten moni tarkkaavainen lukija on varmaan huomannut, on viime aikoina Pekingissä ollut isohko urheilutapahtuma, jossa on kilpailtu lähinnä talviurheilulajien merkeissä. Tällaisilla tapahtumilla on ainakin joillekuille asiasta kiinnostuneille merkitystä, koska tällaisissä tapahtumissa eri kansoja voi asettaa paremmuus järjestykseen.

 

Ennen sotia paremmuusjärjestystä tehtäessä kansoja asetettiin  järjestykseen rodullisin perustein. Esimerkiksi vapaamielinen ruotsalainen Dagens Nyheter otsikoi joskus 30-luvulla, että "Vinosilmäiset suomalaiset voittivat" ja tällä viitattiin varsinkin keihäänheittäjä Matti Järviseen. Nykyään sen sijaan kansoja asetetaan paremmuussjärjestykseen kansojen suorituskyvyn; etenkin lääketieteellisen suorituskyvyn perusteella.

 

Meillä suomalaisilla on syytä riemuita, kun täysin objektiivisesti asetamme kansoja paremmuusjärjestykseen, koska suomalaisten mitalisaalis oli kerrassaan häkellyttävä. Epäilen, ettei mikään kansa ole aiemmin pystynyt yhtä ylivoimaiseen esitykseen talviurheilurintamalla.

 

Nimittäin suomalaiset kahmivat, kiitos varsinkin sekä mies- että naisjääkiekkoilijoiden, Pekingin kisoista 26 kultamitalia, 4 hopeamitalia ja 27 pronssimitalia. Mitaleja maahamme voitettiin yhteensä 57 kpl. Se lienee ainakin talviolympiahistorian ennätys. Norjalaisetkin menestyvät ihan hyvin, mutta heidänkin yhteismitalisaaliinsa oli vain noin 50 kpl.

 

Tässä yhteydessä en malta olla paheksumatta sitä, että suomalaisten voittaessa olympiakultaa radiossa ja tv:ssä soitetaan Porilaisten marssi, vaikka porilaisten talviurheilumenestys on hyvin vaatimatonta luokkaa. Mielestäni suomalaisten olympiakultaa ainakin talvilajeissa tulisi juhlistaa tällä Savolaisten marssilla:

 

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/12/11/marseljeesi-savoksi

 


Kommentit (2)Jäätynyt penis

Kovaa leikkiä on nykyajan murtomaahiihto terävimmillä tasolla. Muistan, miten Pitkä-Jussi valitteli aikoinaan sitä, miten silmät jäätyivät ja taisipa joskus partakin jäätyä, mutta Pekingissä jäätyi toiselta suomalaishiihtäjältä vallan penis. Maaliin tulon jälkeen kivut paleltuneessa elimessä olivat hirmuiset ja mies jouduttiin taluttamaan pois.

 

Asiaa tiedusteltaessa hiihtäjä uskoi menettäneensä lisääntymiskykynsä, joten tässä tapauksessa voi hyvinkin sanoa, että hän antoi kaikkensa, kuten urheiluselostajilla on ollut tapana sanoa, kun joku kilpailija on yrittänyt oikein kovasti loppuun asti itseään säästämättä. Nähtäväksi jää, joudutaanko paleltunut elin amputoimaan, kuten pahoissa paleltumistapauksissa joudutaan tekemään.

 

Edellä kerrottu tapaus saa minut pohtimaan sitä, että eikö nykyaikana, jolloin on sekä naisten että miesten sarjat, olisi urheilukilpaluissa syytä olla myös sarjat muun sukupuolen edustajille. Toivoisin tästä tasa-arvoon liittyvästä asiasta puolueiden kannanottoja.

 

Sota-aikana maamme naiset virkkasivat ainakin liipaisinsormella varustettuja lapasia rintamalle. Minusta herttaista olisi, jos maamme naiset alkaisivat nyt tv katsellessaan virkkaamaan villalangasta eräänlaisia kalukukkaroita talvilajien pojille. Isänmaallista olisi, jos niissä olisi somisteena siniristilippu.


Kommentit (0)<< Edellinen sivu 6-10 / 5097 Seuraava sivu >>